Hunstad barneskole

Hunstad barneskole

Postadresse: Galnåsen 100, 8022 Bodø

Besøksadresse: Galnåsen 100, 8022 Bodø

Telefon: 75 55 65 30

E-post:hunstad.barneskole@bodo.kommune.no

Kontaktperson: Sidsel Angell, sidsel.angell@bodo.kommune.no, Thomas Schiøtz, thomas.schiotz@bodo.kommune.no

Antall produksjoner: 3

 • Alle

Tegn en bok

Annet, Trinn: 6
I år er det 500 år siden den første norske boka.  Dette markeres over hele landet som BOKÅRET 2019.
DKS Nordland, i samarbeid med grunnskolene i Nordland blir med og markerer bokåret.TEGN EN BOK 1. OKTOBER 2019
Alle 6.trinnselever i Nordland inviteres med til å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av din favorittforfatter.
Tegningen kan være en beskrivelse av en hendelse i boka, eller en oversikt over hva boka handler om. 
Vi sier ikke nei takk til fargerike tegniner av alle typer, fargeblyanter, tusj eller andre måter å bringe bilder på papiret.
En tegning framført som tegneserie av bokas innhold på arket går også an.

Det er noen krav:  alle tegninger skal ned på et A4-ark.
Nederst til venstre skal navn på elev føres inn, og øverst til høyre skal navn på forfatter eller bok føres inn.

Aktiviteten skjer 1. oktober i løpet av skoledagen og styres av lærer(e) for klassen.

Lærer får skannet alle tegninger, og oversendt til DKS Nordland etter en nærmere beskrivelse som du finner nederst på denne siden.Alle klasser som deltar er med i en konkurranse hvor 3 klasser kan vinne kr 3.000,- til klassekassen, og besøk i løpet av skoleåret av en bokillustratør.Alle tegninger som sendes over til DKS Nordland, som er skannet, vil i løpet av kort tid etter 1. oktober bli lagt ut på ei nettutstilling på http://www.scene8.no Vi oppfordrer også skolen til å stille ut bildene enten på skolebiblioteket eller kontakte sitt lokale folkebibliotek for å lage utstillinga der. Gjennom dette opplegget feirer vi bokåret i Norge og håper på flotte utstillinger på våre flotte biblioteker rundt i Nordland.Nasjonalbiblioteket har utarbeidet en plakatutstilling om bokhistorie for bibliotek. Vi oppfordrer skoler til å ta kontakt med sitt folkebibliotek for å høre om dette er noe som kommer til din kommune.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fremgangsmåte for innsending av bilder til DKS Nordland:Alle bildene skannes inn ett og ett i A4 format og sendes til: tegnenbok@nfk.no innen 4. oktoberIKKE skann flere bilder samtidig. Dette for å lettere opprette galleri av bilder fra hver skole. Man kan gjerne samle flere bilder/filer som sendes i samme epost, men pass på at epostleseren takler størrelsen på vedlegget dere sender over.
 • Scann inn bildet (oppløsning bør være minimum 300-600ppi, 16-24 bits)
 • Lagre bilde i .JPG eller .TIFF filformat
 • Send bilde på epost til: tegnenbok@nfk.no
 • Vær oppmerksom på at det kan lønne seg å sende flere eposter hvis bildene tar mye plass. En vanlig epostleser har en maksgrense på 20-25Mb pr epost.
 • Husk å skrive hvilken skole som er avsender
 • Husk å skrive hvor mange tegninger som sendes totalt hvis du sender flere eposter

Frøknene på Løp

Kulturarv, Trinn: 3

NOSO - Sangskatten

Musikk, Trinn: 2
Viktig info
 • Sanghefte ligger under 'lærerveiledning'
 • Lydfiler til øving ligger under vedlegg
 • Hvem synger spesielt på de forskjellige nummerene i tillegg til allsang-delene ligger under 'lærerveiledning'
 • I år er det rød løper slik at det skal være ekstra stas å dra i Stormen på Sangskatten. Derfor ønsker Arktisk filharmoni at dere pynter dere til konsert. De som er på scenen står allerede klar i bunad og dress.
 • De som går må huske å møte 10 minutter før konsertstart.
Hvis noen føler de trenger et ekstra løft når det gjelder øving på sangene så kan Marie i Arktisk Filharmoni bookes følgende dager;
 • tir 9. apr
 • ons 10. apr
 • tor 11. apr
Send DKS Bodø en e-post i løpet av neste uke (uke 13) om noen ønsker det. Første ‘mann’ til mølla-prinsippet følges her.
Se også link i margen til høyre ifra DKS Tromsø under 'Lenker' ->

Sangskatten 2019Synger dere fortsatt de gamle barnesangene? Kan unger i dag de samme sangene som deres besteforeldre lærte da de var barn?Det er ikke uten grunn at NRK.supers «Sangfoni» er blitt en suksess. Ta en slitesterk barnesang, pakk den inn på nytt og la ungene leke med den. Hvor mange barneprogrammer klarer å fenge både null- og nittiåringer og samtidig bli en snakkis blant voksne. Noe av svaret ligger i den gode følelsen av fellesskap sang gir, i tillegg til sprudlende lek og glede som overstråler programserien.Vi har latt oss begeistre, og inviterer til allsangkonsert. Kom og syng Alle fugler, Blåmann bukken min, Vi har en grevling i taket og mange flere, sprekt arrangert, akkompagnert av et sprudlende orkester og med et topptrent barnekor i front.Ingen er for små og ingen er for gamle til å ha glede av SANGSKATTEN. Dette er konserten som sender deg syngende hjem, der du straks leter fram den gamle sangboka og planlegger familiekor.
Uttrykksform
Åpne filter