Tilbake

Tegn en bok - besøk av illustratør

I forbindelse med produksjonen - Tegn en bok vil alle klasser som deltar være med i en konkurranse hvor 3 klasser kan vinne kr 3.000,- til klassekassen, og besøk i løpet av skoleåret av en bokillustratør.

Møt John S. Jamtli

Han har skrevet og illustrert tegneserien Sabotør: Operasjon Muskedunder. Følg Korporal Sverre Granlund i den sanne historien om når han og elve andre sabotører drar på oppdrag for å sprenge kraftverket i Glomfjorden, Nord Norge. Det som skulle gå klokkereint, ble fort et virrvarr av gale avgjørelser som igjen resulterte i forfølgelse og tragedie. 

Tegneserien har som mål å legge fokus på en av de mindre kjente operasjonene fra andre verdenskrig, og å opplyse om at det skjedde mer en bare Max Manus og Tungtvanns operasjonen under krigen.


John S. Jamtli har bakgrunn som illustratør og har jobbet innen film, spill og litteratur bransjen siden 2007. Han begynte å illustrere tegneserier i 2009, og begynte å skrive dem selv i 2016. I 2018 kom han ut med tegneserien Sabotør: En røverhistorie fra krigsårene, som blant annet tar for seg Osvald gruppen, Henry Rinnan og Falstad fangeleir. Tegneserien ble nominert til fire forskjellige priser som årets beste tegneserie og ble kritikerrost av anmelderne. I presentasjonen av Sabotør: Operasjon Muskedunder tar forfatter for seg en av de mer ukjente operasjonene fra andre verdenskrig og legger fokus på viktigheten om å kunne presentere andre verdenskrig i et nytt lys for en ny generasjon, i tegneserier. Han forteller om prosessen han gikk igjennom for å lage tegneserien, viser videoer av hvordan han tegner og svarer gjerne på alle spørsmål som måtte dukke opp.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: John Jamtli

Om kunstner / utøver / gruppe

Besøket vil foregå uke 43

Publikumskommentarer