Tilbake
Lydia Torsvik Giselmann
Cathrine Jakobsen/ Kulturtanken
Gundersons

FilmfestOrama 2019 (Stormen bibliotek)

Vi ønsker alle 10.trinnselevene i Salten velkommen til FilmfestOrama i Stormen bibliotek mandag 8. og tirsdag 9.april i Bodø. FilmfestOrama er "lillebroren" til Filmfest Salten og arrangeres samtidig med kinovisningen i Fram kino og skolene er fordelt på de to stedene med egne dagsplaner som forklarer når, hvor, hva og hvordan.  Disse finner du i lenkene på høyre side under "vedlegg".

I Stormen bibliotek arrangeres altså FilmfestOrama hvor dere får blant annet møte ulike aktører innen film- og tvbransjen, se elevenes egne filmer og gjøre ulike aktiviteter knyttet til filmgallaen som braker løs tirsdag 9.april kl. 18:00.

Om programmet:

1.etasje i Litteratursalen

Visninger av elevenes innsendte Filmfest-filmer.

2.etasje i Ung-avdelingen (valgfrie aktiviteter)

  • Du har nettopp laget din egen film, men hvordan ville din filmplakat ha sett ut? De er kjente for sine fargerike kunstplakater og sin presise strek, sammen med tvillingbrødrene og illustratørene Rudi og Robin Gundersen fra Bodø skal dere få bruke iPads og iPen for å lage din filmplakat på 30 minutter!
  • Tvibit filmveksthus fra Tromsø er oppdatert på det siste innen teknologi og gleder seg til å vise deg dette.  Her vil dere få prøve VR (virtualreality)-briller. Virkelig en opplevelse!
  • Unge Stormen holder stand i ungdomsavdelingens egen minglesone og ønsker å fortelle dere om tilbudene og nettverket deres. Nytt av året er Unge Stormen Media som er en nysatsning med fokus på foto, film, og grafisk design blant mere. Kom å hør og kanskje blir du vinneren av en av quizene som kjøres?
  • And, the winner is....! Hva skal du si når du står på scenen og har vunnet din første filmpris? Per Sundnes har 14-års erfaring som konferaniser av filmgallen og skal gi deg noen gode tips du kan prøve ut på vår mini-scene.

3.etasje innerst i barneavdelingen

Vi lover et energifylt og usensurert møte med barne- og ungdoms programleder Lydia Torsvik Giselmann som mange kjenner fra Newton på NRK. Lydia kommer fra Skjerstad  og er faktisk også tidligere filmfest-deltaker og nylig ble hun nominert til prisen som verdens beste programleder. Du skal få bli bedre kjent med programlederjobben og tv-produksjon.

Velkommen!

I mens vi har det gøy kan vi redde verden litt, rydd søppel etter deg selv og andre!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Den kulturelle skolesekken i Nordland
  • Produsent: Den kulturelle skolesekken i Nordland
  • I samarbeid med: Salten Kultursamarbeid, Stormen bibliotek, Unge Stormen og DKS Bodø.

Om kunstner / utøver / gruppe

Den kulturelle skolesekken i Nordland startet opp FilmfestOrama for 4 år siden med mål om å supplere programmet til Filmfest Salten de to dagene nesten 1000 elever fra 10.trinn var samlet i Bodø. Fokuset vårt er å vise fram elevenes filmfest-filmer og å gi dem bedre kjennskap til film- og tvbransjen gjennom møter med ulike fagfelt.

Publikumskommentarer