Tilbake

Digital plakatkunst

Hadde det ikke vært kult å lage kunst på iPad med en digital penn? Nå har du sjansen! 

Tvillingbrødrene Robin og Rudi Gundersen fra Bodø har blitt kjent for sin digitale kunst med sine klare og spreke farger blandet med en sylskarp strek og store internasjonale samarbeid.

Bli med inn i deres jobbunivers med iPad og digital penn og lær deg App'en Autodesk Sketchbook som vil brukt til å lage egne kunstplakater som kan stilles ut på skolen. 

Besøk gjerne hjemmesiden deres for se mer av arbeidet som Gundersons har gjort. 

Læreplanmål

Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen: 

Opplæringens verdigrunnlag: 
​​​​​​​1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang
(..)Vår estetiske sans utvikles i møte med ulike kulturelle uttrykk, og de bidrar til å løfte fram nye perspektiver. Kunst- og kulturuttrykk har også betydning for den enkeltes personlige utvikling. Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Gundersons
  • Produsent: Produksjonen er utarbeidet av utøverne i samarbeid med produsent Mette Jordahl-Broback i Den kulturelle skolesekken i Nordland.  
  • I samarbeid med: Gundersons, design og illustrasjonsfirma v/ Rudi og Robin Gundersen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Gundersons består av brødrene Robin og Rudi Gundersen og er et Bodø-basert design- og illustrasjons studio og består av tvillingbrødrene Robin og Rudi Gundersen. 

Med bakgrunn fra Norges Kreative Høyskole og flere år med ulike freelanceoppdrag har Gundersons opparbeidet seg en bred ekspertise på illustrasjoner, grafisk design, typografi, merkevarer blant mere. 

Publikumskommentarer

Det var super flott. Alle elevene var ivrige på å bruke det digitale programmet. Selv elever som ikke er så glad i å tegne synes dette var artig.Publisert av: Connie Eggesvik Hansen (klasse - Ramsund skole) – 2.4.2019 14:06
Nydelig opplegget! Alle elever og noen lærer var helt med, sa de at dette var kunnskapsrik opplegget, med digitale greier inkludert. Takk for besøk og vi ser fram for neste besøket i framtiden. Publisert av: Branko (klasse - Vestbygd skole) – 3.4.2019 13:03